Tillbaka

 

26 januari, 2024

Genomgång av Lördagens starter

Vi går igenom Lördagens starter som utspelar sig på Vincennes, Axevalla,

Vincennes Lördag 27/12

GOLD EAGLE : Första starten i Frankrike, tränat ok, ska komma igång nu, om han sköter sig kanske 5-6: e plats, så är vi nöjda.

JAZZY PERRINE: Gjorde ett bra lopp i Criterium Continental och hon gick faktiskt 1.10.2 /2100m, känns fin i träning men fokus för henne är Skandinavien i vår/sommar och hon tävlas o tränas därefter för att vara på topp då, har fått ett bra spår och kommer att gå ett bra lopp, 3-4:e plats.

LIZY JOSSELYN: Var dålig i senaste starten (problem med muskelvärderna). Provat att lätta henne i balansen i tisdagsjobbet och det gick jättebra, gick lättare träning i morse (fredag) och kändes bättre. Om det fungerar i lopp som hon visar i träning kan hon vara 3-4:e plats. Är ju ett tufft Grupp ll lopp.

KOBAYASHI. Stallet bästa chans på Lördag och är en jäkla fin häst. Väldigt bra för några starter sen men var lite sämre senast, hade startat tätt o var trött i kroppen. Tagit lugnt sen dess men tränat bra i veckan. Går barfota bak för första gången och skulle kört barfota fram men fick lite problem med hoven efter senaste starten. Toppchans !!!
KAPITANO DE SOURCE startar i samma lopp som Kobayashi. Gick ett topplopp senast och flög mellan hästarna i ett Grupp 2 lopp, kommer att göra ett bra lopp igen och med rätt resa vara på plats igen.

Axevalla 27/12

CRACK ATOUT: Startar första gången på kort distans som 12 åring. Känslan är att han kommer göra ett bra lopp och han håller sin toppform. Inga ändringar.

SOUNDTRACK: Var sjuk i senaste starten, har tränat starkt och bra i veckan. Skall räknas på Lördag från ett bra läge. Inga ändringar.

Vi återkommer på Lördag om stallets chanser på Söndag