Tillbaka

 

6 mars, 2024

Vinst på Jägersro.

Ken Ecce skötte tömmarna bakom. Foxtail Pine (e. Maharajah) som inledde i tredje ytter. Dryga halvvarvet från mål vred Ecce ut det fyraåriga stoet i tredjespår och hon hade klart bäst fart under resterande del av loppet.
Segern bärgades i säker stil på 1.14,5a/2140 meter. Hästens första i regi Tomas Malmqvist och den femte i karriären. Hon flyttades till Malmqvist i oktober och kom närmast från Erik Bondo.
– Jag tycker att insatsen hon gjorde i dag var toppenbra. Hon var verkligen rejäl och stod för en stark speed ute i spåren sista 700 meterna. Hon är fortfarande lite oslipad men visade fina takter i dag, säger Tomas Malmqvist.
Hur ser du på hennes utveckling hos dig?
– Hon har tränat fint i vinter och är naturligtvis mycket starkare och mer rejäl nu. Jag var lite besviken på insatsen senast men inte varför hon inte presterade bättre den gången. Nu var hon på topp.
Siktas mot Drottning Silvias Pokal
Foxtail Pine är svenskfödd och uppfödd på Menhammar. Hon är anmäld till ett flertal av fyraåringsloppen och Malmqvist har höga tankar om henne.
– Drottning Silvias Pokal är ett tänkbart första stort mål för hennes del. Då kommer hon behöva göra en-två starter inför. Visar hon fortsatt att hon håller rätt kvaliteter kommer vi att prova henne mot de större uppgifterna under året.
Ägare är Stald Pimax och vi önskar ett stort GRATTIS
Skötare är Elina.
  Visa film från ATG här. ()